header image

atentatu’ la sanatate…I

Posted by: | 29 octombrie 2009 | No Comment |
Cu ceva ani in urma puteam privi la tv reclamele la tigari.
Frumos realizate , ne aratau oameni sanatosi tun si foarte fericiti.Sigur vi le amintiti.
La Kent , eu tin minte una cu o petrecere organizata pe un yaht , la Marlboro erau niste peisaje suberbe…La Camel la fel.
Nici prin cap nu-mi trece la vremea aceea ca are sa vina ziua in care vor fi interzise.Sau altfel spus ca va avea cineva curajul sa infrunte o mega- industrie.
 
Caci dincolo de aparente exista doua paliere pe care trebuie vazuta problema tigarilor, junk-food-ului si chiar a cafelei.
In prima faza da de gandit sanatatea consumatorului.Ok , e normal sa fie asa.
Dar toate aceste produse au in spate o intreaga industrie.Careia ii merge foarte bine si care face bani grei , taman in detrimentul sanatatii clientilor sai.
 
Oarecum in alta ordine de idei… daca in mass media ar face campanie ca este sanatos pt noi sa mancam morcovi cruzi*(exemplu ales intamplator ca exponent al unei nutritii sanatoase), mai devreme sau mai tarziu am sfarsi toti prin a manca morcovi curzi.Pt ca incet incet ni s-ar schimba cate ceva in mentalitatea culinara, si ajungem sa ne schimbam din proastele obiceiuri…
In folosul sanatatii noastre , si in detrimentul bugetului celor de  McDonalds sau Burger King.
 
Insa umbla vorba ca marii producatori de junk-food  chiar aloca banuti special in scopul ne-mediatizarii efectelor nocive pe care il provoaca pe termen lung consumul produselor facute de ei.
Adica lasa masele indobitocite, sa vina la KFC(exemplu aleatoriu ).Lasa copiii sa manance cipsuri,Happy meal, zahar mult , sub toate formele…Si ce daca se imbolnavesc, si ce daca devin obezi???Junk-productia trebuie sa mearga mai departe.
 
 
(va urma)
 
 
under: Societate

Leave a response


Your response:

(insereaza codul din stanga)

Categories

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X